måndag 12 september 2011

En solig festivaldag i Flunsan – 4 september 2011


Våren och sommaren har PSTE förberett 2011 års festival i Göteborg i Flunsåsparken den 4 september. Målet var att arrangera en trivsam dag med fokus på miljön i den grönskande oasen på Hisingen för alla åldrar. Vi frågade försäljare med ekologiskt och närproducerat och utställare från olika miljö-djur- och hälsoorganisationer, artister som vi trodde skulle vilja vara med. Ett 30-tal bord blev det och många artister sa ja! Vi spred info om festivalen på flera internetsajter, lät trycka affischer och ordnade två annonser – en i GP och en i Metro. Therese Löfgren och Swicky var med i radio P4!

Så kom den 4 september och för tredje året i rad, i Flunsan kom den med sol som vi ”beställt” och lagom sensommarkänsla.

På morgonen hjälptes man åt till med de olika sakerna, som att fördela bord och hjälpa försäljarna och miljöutställarna tillrätta, plocka upp PSTE´s information m m, ordna kring scenen mm. Ljudfirman ordnade med sin gedigna ljudanläggning. Utöver PSTE´s folk var det fyra ungdomar med som fungerade som volontärer: Alexandra, Max, Jonatan och Rasmus. De var både trevliga och duktiga!

Alla bord radades upp. Där fanns ett brett utbud av försäljningsprodukter och utställare från olika organisationer som verkar för barn, djur, natur och hälsa. Det blev en brokig samling för festivalbesökarna att vandra mellan. Folk kom och strosade runt i godan ro eller kikade och handlade bland ekoförsäljarna och utställarna. Många stannade vid olika organisationers bord och det hände ofta att de hamnade i fördjupade dialoger. Mikael Ahnfelt äntrade scenen och berättade levande inledningsvis om vad PSTE står för och verkar för.

Besökarna, stora och små, strövade runt. De botaniserade bland försäljare och de olika organisationernas bord, satt i bänkarna, lyssnade på artisterna. Barnen fiskade nyfiket i fiskdammen och blev vackert målade av ansiktsmålarinnan Alexandra. Alla såg så stolta ut med de färglada blommorna och mönstren i sina små ansikten. En mamma ville också bli målad och sken sedan ansikts-blomstrande ikapp med sitt barn.

Det var många som kom till PSTE´s bord för att få veta mer om PSTE, vilket givetvis var givande, då varje intresse för verksamheten är viktigt. På PSTE´s bord tronade hembakade ekologiska muffins, Therese Löfgrens goda verk, vilka hade stor åtgång. För de var verkligen smarriga!

Det var många artister som uppträdde och framförde musik inom ett brett regster,. Hela dagen var det bra och medryckande underhållning.


Javiera sjöng vackert med sina klara stämma. Javiera har medverkat i många musikaliska sammanhang, bl a har hon spelat in skivor med Skara-Bert och medverkat i melodifestivalen

Magnus Rosén f d basist i hårdrocksbandet Hammerfall, nu aktuell med soloalbumet "Past Future", spelade fantastiskt och fingerfärdigt på sin bas


David Miles spelade och sjöng med skön stil - gav allt! Han är aktuell med låten ”Det är bara så det är


Mats Westling spelade och sjöng härligt med sin varma stämma! Mats har många bra låtar från sin artistkarriär, t ex radiohiten "Perfekt". Just nu är han aktuell med "Tack vare dig"


Mirja Qee, sjöng klingande och bra! Hon har under sin artistväg bl a varit förband till Diggiloo sommarturne, uppträtt med Johan Glans och Lennie Norman och varit rockbrud bredvid Carola.


Bandet Hypnokossan som släppte loss med några muntra låtar!


Jonathan Fagerlund, ung artist sjöng inlevelsefullt med sin fina röst! Jonathan har redan hunnit medverkat i TV4:s talangtävling ”Super Troupers”, varit en del av irländska pojkbandet Streetwize som turnerat i Europa och USA, haft radiohitar som t ex ”Playing me”och ”Dance in the shadows” och år 2009 medverkade han i melodifestivalen med ”Welcome to my life”. Se mer.

För alla barn uppträdde Tore & The No Smokers Sveriges coolaste barnband är rökfria, avskyr att slåss och älskar att rocka!Med lust och liv utklädda till olika djur, rockade de de upp barnens stämning. Ja, även de vuxnas. Alla, liten som stor, sjöng med i rocksvängarna. Gitarristen hoppade upp på högtalarna och spelade så vilt så det nästan rykte. Klart de ar populära!

Trollkonstnären AffePaffe (Alf Mouwitz) gladde och förvånade både stora och små med de underfundiga trolleritricken. Han hade sin medhjälpare Meja med trollpinne och trollskynke med sig. Barnen var djupt intresserade av trolleritricken - det var så spännande - och ett av barnen var till och med ända fram och pratade med AffePAffe.


Själv blev han förvånad när han fick 2011 års Hedersutmärkelse av Project Save The Earth för att han främjar barnens välmående! Han prisades på festivalen för sitt mångåriga engagemang för att främja barnens välmående inom teaterverksamhet, i Sverige och många andra länder, också idéellt. Med sitt brinnande engagemang inspirerar han fantasi och skaparlust hos både stora och små. Han påminner oss alla om hålla det inre barnet levande. Alf visste inte själv detta innan, utan det kom som en mycket oväntad – och glad - överraskning! "Inte trodde jag detta", sa han förvånat när han mottog utmärkelsen från första årets pristagare, f d Hammerfallbasisten Magnus Rosén, år 2009. Magnus fick sitt eget för sitt hjälparbete för bl a gatubarn i Sydamerika.

Det är trejde året som Hederspriset, i form av en tavla delas ut i Flunsåsparken av Project Save The Earth.

Alf Mouwitz, känd trollkarl och dockteater- favorit visar stolt upp beviset på Hedersutmärkelsen!

Therese Löfgren som höll i trådarna till hela festivalen med Carina Lagerstedt Nilsson och Mona Rosenberg, är dessutom PSTEs egen sångfågel. Hon uppträdde med några låtar. Therese avslutade hela festivalen på ett mycket fint sätt för andra gången, genom att sjunga en godnattsång.

Det var en späckad dag med liv och rörelse, vila och frid, god mat, fika och aktiviteter för stora och små.

Tack för dagen med presentutdelning!

2011 arrangerades festivalen i samarbete med

Göteborgs stads Lundby

Flunsåsparkens vänner.

Medarr:


Sponsorer:

Booster

Ekologisk hundTACK alla som gjorde denna dag möjlig!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var verkligen roligt – och dessutom lyckat. Jag önskar er all lycka till i framtiden om det skulle vara så att jag inte är med nästa år.

Rasmus, volontär.

Anonym sa...

Jättetrevlig festival och jag är verkligen ärad över att få ha närvarat! Jag beundrar er alla för era väldigt goda intentioner att verka för en bättre värld.

Jag hoppas att jag kan närvara nästa år med! Tills nästa gång vi ses, lev väl!

Jonatan, volontär.