torsdag 9 juni 2011

Berättarglädje

är du eller någon du känner på en berättelse? Skicka den till Berättarglädje genast!

Berättarglädjes vision är att hitta och välja ut 100 fascinerande berättelser som inspirerar och berör; skriva ner dem, och samla ihop dem i en bok.

  • Skriv kort (1-4 A4-sidor eller ca 2000 tecken)
  • Skriv om någonting du själv varit med om
  • Skicka med namn och kontaktuppgifter (Varje historieberättare kommer att presenteras med namn, ålder och ort, men du får vara anonym om du vill.)
  • Skriv något du själv varit med om, och som kan inspirera andra.

Alla har vi någon gång hört en berättelse som på det ena eller andra sättet fascinerat oss – en historia som fått tiden att stanna, håret att resa sig på armarna och hjärtat att slå ett extra slag.

Alla har vi lyssnat till människor som väckt nya tankar och visioner: kanske har de pratat om någon inspirerande person som följt sina drömmar, fångat ett ögonblick eller lyckats övervinna svåra hinder.

Det kan vara en specifik händelse som på det ena eller andra sättet bidragit till förändring – kanske handlar det om mod, civilkurage, en främling som gjorde skillnad eller helt enkelt en vardaglig situation som fick en särskild betydelse.

Låt andra ta del av det!

Vilka står bakom projektet?

Vi som skapar Berättarglädje är: Johanna Öberg som driver eget företag i Stockholm och Petra Backteman som har studerat 2 år vid Skrivarakademin i Stockholm. Detta projekt är en dröm om att inspirera andra människor, som vi just nu håller på att förverkliga. Vi ansvarar inte för inskickat materiel, och förbehåller oss rätten att själva välja ut de historier som i slutändan kommer att hamna i den färdiga produkten.

Andra som pratar om Berättarglädje

http://www.berattargladje.se/

Inga kommentarer: